De openingsceremonie is dit jubileumjaar tweeledig: een Grande Parade en de Openingsvoorstelling.

Grande Parade (18.30 uur)

Om 18.30 uur vertrekt mevrouw Klein Sprokkelhorst met haar chaperonne Lien en 150 (!) van hun Sprokkelvrienden in een sprookjesachtige optocht vanaf de Overtoom door de binnenstad van IJsselstein. Van historische stadsfiguren tot moderne Sprokkelartiesten, iedereen is er bij, inclusief muzikanten, steltlopers, dragers van metershoge Sprookjeslantaarns en zelfs paarden. De parade loopt via Overtoom, Hogebiezen, Schuttersgracht, Weidstraat, Kloosterstraat en Kronenburgplantsoen naar het Kasteelpark, waar de Openingsvoorstelling volgt.
U kunt van deze optocht genieten vanaf de kant van de weg.

Openingsvoorstelling (19.00 uur) UITVERKOCHT

De grote openingsvoorstelling van de tiende Sprokkelroute wordt net als andere jaren weer imposant. De uitvoering is deze keer buiten, in het Kasteelpark. U bent getuige van een feeëriek multimediaal spektakel over de ontstaansgeschiedenis van IJsselstein en tien jaar Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst. Door IJsselsteinse musici van hoog (inter)nationaal niveau, een verteller, beeldend kunstenaars en moderne dans. En dat alles tussen metershoge magische Sprookjeslantaarns in het thema van de avond: Laterna Magica. De kasteeltoren en contourmuren van het oude kasteel gaan schitteren!

Deze half uur durende voorstelling wordt slechts eenmaal uitgevoerd, om 19.00 uur. Alle kaarten voor de openingsvoorstelling zijn UITVERKOCHT!
Enkele onderdelen van de voorstelling zijn gedurende de rest van de Sprokkelavond nog te bewonderen in het Kasteelpark.
Stacks Image 67

Toegangskaarten

Stacks Image 49
De toegangskaarten voor deze jubileumeditie zijn gratis verkrijgbaar. Vanaf 22 november kunt u ze ophalen aan de kassa van het Fulcotheater. Kom op tijd, want op = op! Voor openingstijden van de kassa, kijk op de site van het Fulcotheater
- Ingang voorstellingsterrein: vanaf het Kronenburgplantsoen en vanaf parkzijde aan de kant van de Touwlaan
- Zorg dat u tijdig een zitplaats heeft, de voorstelling begint op tijd. Tip: de parade is ook te bewonderen vanaf deze zitplaatsen.
- Zorg voor warme kleding en/of een fleecedekentje. Bij nattigheid ontvangt u van de organisatie een regenponcho. Paraplu’s kunnen tijdens de voorstelling niet worden opgezet.

Tip!

Tip: Vrienden van de Sprokkelroute hebben voorrang bij de kaartuitgifte. Ook krijgen zij een extra mooie plaats toegewezen. Wilt u meeliften op dit voordeel? Dat kan: meld u zich dan uiterlijk 19 november middels het machtigingsformulier aan als Vriend. Vervolgens kunt u de procedure volgen van Vriendenvoordeel.
Let op, ook de aanvraag van Vrienden-voordeelkaarten moet uiterlijk op 19 november binnen zijn.
TOP