maandag 28 januari 2019

Het is MOOI geweest!

Beste Sprokkelvrienden,

Afgelopen december vierden wij samen met u voor het tiende jaar de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst. Het was een grandioze editie die ook door jullie bijdrage weer een groot succes werd. De prachtige parade, de speciale opening bij de kasteeltoren, de sfeervolle voorstellingen in de huiskamers, op bijzondere locaties en bij monumenten in de stad, de feestelijke tentoonstelling. We hebben weer enorm genoten.

Desondanks laten wij u hierbij als bestuur weten dat deze tiende editie ook de allerlaatste Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst was. Dat vertellen we u met pijn in ons hart, maar het is ook een weloverwogen besluit. Daarvoor hebben we een aantal redenen. Het vinden van voldoende locaties wordt lastiger - terwijl de bezoekersaantallen blijven groeien, het aanhouden van de diversiteit aan artiesten wordt moeilijker en de financiën groeien niet in gelijke mate mee.

Tien jaar lang konden wij samen met u een uniek evenement organiseren. Wij stoppen nu op het hoogtepunt en zeggen:

"Het is Mooi geweest!"

2020
Met het beëindigen van de Kerstavond ontstaat er ook ruimte voor nieuwe ideeën en plannen. En dat is waar we ons als Stichting nu op gaan richten. Want we willen graag blijven werken aan onze doelstellingen: cultuur met kwaliteit, ontmoeten en verbinden. Samen met professionals en amateurs, publiek, gemeente, ondernemers en het sterke IJsselsteinse culturele veld. Kleiner in omvang, maar nog steeds spraakmakend, fris, sfeervol, verrassend, leidend tot nieuwe verbindingen, voor een breed publiek en verbonden aan onze unieke stad.

Dit jaar nemen we de tijd om na te denken over een nieuwe vorm en inhoud, in 2020 komen we bij u terug. Wij hopen dat u als bewoner, artiest, vrijwilliger, Vriend van de Stichting, ondernemer of sponsor er dan weer bij bent en ons zult blijven ondersteunen in onze nieuwe aanpak.

Dank!
Onze grote dank gaat uit naar de vele honderden mensen die zich de afgelopen tien jaar voor ons evenement hebben ingezet. Alle huishoudens die hun deur zo gastvrij en in vertrouwen open stelden: u was de plek waar ons evenement op dreef. Alle artiesten met hun uitzonderlijke kleur, kwaliteit, originaliteit en uniciteit: voor het laten zien van plezier, passie en vakmanschap. Alle horecagelegenheden, kerken, museum, theater, bibliotheek, gemeentehuis, winkels en ondernemers: voor de sfeervolle locaties en genereuze ondersteuning en respect voor ons concept.
De vele vrijwilligers – locatie-coördinatoren, suppoosten, filmers, fotografen, verkeersregelaars – jullie waren ieder met eigen expertise en niet aflatende inzet steeds weer betrokken en van onschatbare waarde.

Samen waren wij in staat te laten zien en voelen wat de kracht en het belang is van kunst en cultuur voor de samenleving. Samen wisten wij een sfeer en een evenement neer te zetten waar menig gemeente in de provincie met verbazing naar keek.

Dat een kleine stad als IJsselstein in diversiteit, kwantiteit en kwaliteit van cultuuruitingen een unieke plaats inneemt is inmiddels wel bekend. Wij willen dit samen met u koesteren en zichtbaar blijven maken.

Wij houden u op de hoogte van onze initiatieven en hopen u te ontmoeten in 2020!

Hoogachtend en met vriendelijke groeten,
Jos Bol, Jantine Huizing, Joan van Vliet, Marieke van der Linden, Bob de Nigtere en Anke van Bergen
19 december 2018
Stacks Image 74
Stacks Image 72
Stacks Image 70
Stacks Image 68
Stacks Image 66
12 december 2018
Stacks Image 54
28 november 2018
Stacks Image 48
23 november 2018
Openingsvoorstelling uitverkocht!

Het sprokkelen naar de toegangskaarten voor de Openingsvoorstelling is als een speer verlopen. Alle kaarten zijn al verstrekt, ook in het Fulcotheater zijn geen toegangskaarten meer verkrijgbaar.

Heeft u geen entreebewijs kunnen bemachtigen? Geen nood, enkele onderdelen van de voorstelling zijn gedurende de rest van de Sprokkelavond nog te bewonderen in het Kasteelpark.
23 november 2018
Stacks Image 35
Tentoonstelling ‘10 jaar Sprokkelroute’ geopend

We zijn er trots op! In de bibliotheek heeft wethouder Peter Bekker de tentoonstelling over ons tienjarig bestaan geopend. Een prachtig overzicht op twee verdiepingen over de ontwikkeling van de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst van 2009 tot nu. Samengesteld door Cathelijne Visser, Catja Kuijer en Jan Willem Zuidhoek.
De tentoonstelling is nog twee maanden te zien. Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7.
14 november Zenderstreeknieuws
Stacks Image 21
31 oktober Zenderstreeknieuws
Stacks Image 17
Stemmers: bedankt!
Net na de zomer was de Sprokkelroute weer een van de deelnemers aan de Rabobank Clubkascampagne.
Leden van de Rabobank Utrechtse Waarden e.o. konden een of twee stemmen uitbrengen op enkele lokale projecten van stichtingen en verenigingen. We zijn trots: met 455 stemmen bleek onze Kerstavond in de deelnemers-top-4 te staan van de hele regio en zelfs in de top-3 van IJsselstein!
Het leverde een cheque op van maar liefst 2216,27 euro!! Alle stemmers: enorm bedankt!!
Met dit bedrag kunnen we - onder meer - de kosten financieren voor de metershoge, magische Sprookjeslantaarns die speciaal voor ons gemaakt worden voor de Grande Parade, door IJsselsteinse beeldend kunstenaars en 25 leerlingen van de Agnesschool.
Stacks Image 11
3 oktober 2018
Stacks Image 3
TOP