Bestuur van de stichting De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst
foto bestuur 2016 sprokkelhorst
E-mail:
info@sprokkelroute.nl

Bezoekadres
Groenedijk 18
3401 NJ IJsselstein
Tel. 030 - 6882482

Even voorstellen:
________________________________________________________________________
Jos Bol
Zowel mijn werk als het voorzitterschap van de stichting de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst, zijn hobby en werk tegelijk, waar ik beide van geniet.
Als docent Cultuureducatie bij de provinciale instelling Kunst Centraal kom ik zowel met professionele- als amateurkunstenaars in aanraking: Dans, theater, muziek, literatuur, nieuwe media en erfgoededucatie. Ik zet mijn ervaring graag in voor de mooie stad IJsselstein. Ook al woon ik er niet meer, mijn hart klopt nog steeds voor de stad.
Andere hobby’s zijn; tuinieren en levensgenieten.

Functie in het bestuur:
Voorzitter

Waarom Sprokkelhorst? “Ik zie wat kunst en cultuur met en voor mensen doet, het troost, verwondert, verbindt en maakt blij! Daarnaast moeten we ons bewust zijn van wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Cultuur houdt ons die spiegel voor!”


Jantine Huizing
In het dagelijks leven houd ik mij bezig met onderwijs en gezondheidszorg. Ik werk als hogeschooldocent bij de opleiding Bachelor Medische Hulpverlener aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast heb ik een eigen praktijk als personal coach en trainer: www.verander.info
In mijn vrije tijd is cultuur belangrijk: ik speel blokfluit in ensemble Lady’s Lace www.ladyslace.kuijknet.nl en bezoek graag het theater, het filmhuis en musea. Ook wandel ik graag met mijn knappe mannen: echtgenoot Bob en teckel Halewijn.

Functie in het bestuur:
Secretaris.

Waarom Sprokkelhorst?
“ik ben trots op alle mensen die deze avond mogelijk maken: een levendig en inspirerend evenement voor iedereen die van cultuur houdt, een warme avond in een koud jaargetijde.”


Bob de Nigtere
In het dagelijks leven ben ik opleidingsadviseur bij de Hogeschool Utrecht te Amersfoort en houd ik mij bezig met het beleidsterrein onderwijs, gezondheidszorg en dienstverlening. Van huis uit ben ik fysiotherapeut en heb daarnaast pedagogiek en onderwijskunde gestudeerd.
Ik ben een fervent jazzliefhebber en was tien jaar lang actief in het bestuur van het IJsselsteinse Jazzfestival. Mijn passie is koken en mag ook graag de ingrediënten in onze eigen tuin verbouwen; de combinatie van kok en tuinman is mij op het lijf geschreven. Meestal wordt ik daarbij enthousiast geassisteerd door onze ruwhaar teckel Halewijn.

Functie in het bestuur:
Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de logistiek en de contacten met de horeca.

Waarom Sprokkelhorst?
“Een fantastisch evenement, geheel door vrijwilligers gedragen en dat in een tijd dat de cultuur het van overheidswege zwaar te verduren heeft. Hulde aan iedereen die hieraan bijdraagt”!


Joan van Vliet
Momenteel ben ik werkzaam als administrateur/controller bij Bureau Sportgeneeskunde in Bilthoven. Daarvoor ben ik lange tijd werkzaam geweest in de accountancy.
Naast cultuur in al zijn facetten kan ik met name erg genieten van muziek en sport. Ik ben liefhebber van de Italiaanse keuken en mag zelf ook graag iets klaarmaken. Verder ga ik graag op pad met onze hond om te fietsen of wandelen.

Functie in het bestuur
Penningmeester

Waarom Sprokkelhorst?
Waarom niet?! Ik ben al fan sinds het begin van de Sprokkelroute en om een bijdrage te mogen leveren aan een dergelijk evenement geeft heel veel voldoening. Op de avond van de Sprokkelroute zie je zoveel blije gezichten in de IJsselsteinse binnenstad. Iedereen is enthousiast over hetgeen ze gezien hebben of nog gaan zien. De diversiteit aan voorstellingen maakt nieuwsgierig en ieder jaar is het programma weer verrassend.


Anke van Bergen
Als zelfstandig tekstschrijver (www.ankersvanwaarde.nl) richt ik me op persoonlijke verhalen, zoals levensverhalen of persoonlijke verhalen van zakelijk ondernemers. Ik leg ze vast in een boek of op een website. Regelmatig schrijf ik voor Zenderstreeknieuws en samen met Mariola Dirkzwager organiseer ik creatieve workshops voor schrijvers uit IJsselstein en omgeving, tussen de boeken van de bibliotheek (www.ijsselsteinschrijft.nl).
In mijn vrije (avond)uren speelt het culturele leven een belangrijke rol. Als kind maakte ik toneelstukjes voor in de klas en sindsdien heeft ‘theater’ mij niet meer losgelaten. Zowel voor als achter de schermen, onder meer bij Theaterstichting Kwibus.

Functie in het bestuur:
Ik ben verantwoordelijk voor locaties en suppoosten en ben actief in de communicatie. Ik werk samen met zes locatiecoördinatoren die op de Kerstavond in tweetallen elk een eigen wijk onder hun hoede hebben.

Waarom Sprokkelhorst?
Een avond vol culturele verrassingen op hoog niveau, midden in onze eigen idyllische binnenstad. Een aanstekelijk evenement waar cultuur, enthousiasme en creativiteit vanaf spat en dat nieuwe verbindingen laat ontstaan. Ik ben trots om daar samen met honderden andere medewerkers een bijdrage aan te mogen leveren. Eerst als bezoeker, daarna twee jaar als mevrouw Klein Sprokkelhorst, en sinds begin 2013 als bestuurslid.

foto: Lidi Oepts-Hutter


Website aangeboden door Rico IJntema van 3XFILM - interactieve video laten maken


TOP