Wie was mevrouw Klein Sprokkelhorst?

"Mevrouw Klein Sprokkelhorst was een dame uit Zeist die in de jaren 30 IJsselstein bezocht om op zoek te gaan naar de vermeende onderaardse gangen van het voormalig kasteel IJsselstein.
Foto van mevrouw Klein Sprokkelhorst met haar wichelroede in IJsselstein 1937
Zij bezat een speciale gave, en wel, die van het Wichelroede lopen.

Met de Wichelroede was zij in staat aardstralen, maar ook onderaardse ruimten te vinden.
Bekend is dat zij ook bij Koningin Juliana op Soestdijk is uitgenodigd en aldaar gezocht heeft naar aardstralen rond de bedden van de prinsesjes!
De historische kring IJsselstein is in het bezit van foto's en krantenartikelen van haar bezoek aan Ijsselstein.

In het eerste jaar van onze Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst zijn kleinkinderen van Mevr.Klein Sprokkelhorst onverwacht langsgekomen. Ook dit jaar zal de familie aanwezig zijn. De Stichting Vrienden van het Stadsmuseum kreeg van de familie een dossier met artikelen en wetenswaardigheden over hun Grootmoeder.

Ellen van de Waal als Mevrouw Klein Sprokkelhorst
Mevrouw Klein Sprokkelhorst is onze beschermvrouwe vanwege haar historische relatie met IJsselstein en 'haar kasteel'. Maar ook haar mooie naam en sprookjesachtige gaven spraken bij ons tot de verbeelding.

De eerste twee jaren bracht Ellen van de Waal Mevr. Klein Sprokkelhorst tot leven. Daarna deed Anke van Bergen dat; beide zijn acteurs van Kwibus. In 2013 speelt Ellen opnieuw Mevr. Klein Sprokkelhorst (met de wichelroede).

Mevrouw Klein Sprokkelhorst, wij kijken naar u uit!

TOP