In een grootse zinnenprikkelende opening laten IJsselsteinse artiesten de magische betekenis van de kunsten ervaren.

De opening van de Sprokkelroute wordt dansant ingelijst door de D'Dancers van Dansinstituut Jos Dolstra. Een prachtige samenwerking met live muziek en zang laat de historie van IJsselstein (her)leven. De choreografie van Dominique Dolstra wordt gedragen door de passie van de dansers, met als intentie om te verbinden met het publiek.

Dansinstituut Jos Dolstra is een begrip in IJsselstein. Al 39 jaar staat Dolstra garant voor kwaliteit. De Dolstra handtekening kenmerkt zich door een ‘allround’ dansstijl die een mix is van modern, hiphop, jazz, dancehall en show elementen. Deze visie komt tot uiting in danslessen voor baby’s vanaf 6 maanden, kinderen, tieners en volwassenen. Daarnaast zijn er lessen te volgen in klassiek ballet, pilates, body mix, stretching & relaxing.
Oog voor kwaliteit gaat voor hen samen met persoonlijk contact. Dansinstituut Jos Dolstra is een familiebedrijf waar een huiskamersfeer heerst. Gezelligheid maakt dat dansers zich prettig voelen en het maximale uit zichzelf willen halen.

Geniet van de prachtige openingsvoorstelling!


Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij David Kuyken. Daarna studeerde zij de specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Lineke werkte in 2014 mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings.

Samen met saxofoniste Aubrey Snell vormt Lineke al 17 jaar het succesvolle ArteDuo. Als duo geven zij concerten o.a. in Het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het Arte Duo heeft 2 goed ontvangen CD’s opgenomen. 

Lineke is daarnaast een veelgevraagd liedbegeleidster. Zij vormt het Trio Levani met sopraan Tamar Naamut & tenor Jeroen de Vaal. Als trio waren zij te horen op Radio 4 en geven o.a. concerten voor Opera Zuid, in Theater aan de Parade in Den Bosch en vele andere locaties. Lineke volgde lied-interpretatielessen van o.a.  Julius Drake, Anne Sofie von Otter, Dietrich Henschele.v.a.
Samen met celliste Oihana Aristizabal Puga vormt Lineke een duo, dat bijzondere concerten programmeert in historischecontext.
Meer info: http://www.linekelever.nl

Jeroen de Vaal studeerde aan het conservatorium te Utrecht en wordt op dit moment gecoacht door Margreet Honig en Valentin Jar.

Jeroen de Vaal werkte in verschillende operahuizen in binnen- en buitenland. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Hartmut Haenchen, William Christie, Ivor Bolton en vele anderen. Ook werkte hij met verscheidene regisseurs zoals Pierre Audi, David Boesch, Klaus Guth en Orpha Phelan.

Recent zong hij nog de rol van Tamino in Mozart’s Zauberflöte/Requiem bij Holland Opera en twee rollen in A Quiet Place (Bernstein) bij Opera Zuid.

Jeroen is een veelgevraagd concertzanger en is dan ook regelmatig te horen in alle grote werken van  J.S. Bach. Ook staan oratorium-werken van Haydn, Mozart, Gounod, Rossini, Puccini en vele anderen op zijn repertoirelijst.

Op het gebied van kamermuziek vormt Jeroen samen met sopraan Tamar Niamut en pianiste Lineke Lever Trio Levani waarmee hij regelmatig concerten met diverse lied en operaprogramma’s.

 

Toekomstplannen: Phantasio van Offenbach (Opera Zuid).

Tamar Niamut is sopraan en zingt in binnen, -en buitenland. Zij zong hoofdrollen in verschillende opera's en bij diverse gezelschappen, zoals Holland Opera, en Opera Zuid.Zij heeft daarnaast een voorliefde voor kamermuziek en geeft oa. met Trio Levani, uit IJsselstein regelmatig concerten.Zij zong grote oratoria van onder andere Bach, Händel, Mozart en in maart 2019 zal zij met Trio Levani en het IJsselsteins Kamerkoor te horen zijn in de Petite Messe Solenelle. Komende engagementen zijn Carmen in een arrangement van Bob Zimmerman, Nuits d'été van Berlioz en De Werkspooropera van Bob Zimmerman, in De Werkspoorkathedraal.Een andere grote liefde van Tamar is het geven van zangcoaching, met name gericht op stemrevalidatie, -en training, artiestenbegeleiding, auditietraining en zangworkshops voor koren en scholen.  In haar praktijk ‘VOX Building' werkt zij samen met een aantal stemspecialisten, waaronder VOX Fysio John Labrie, om zo het beste uit de stem te halen.Ook is zij verbonden als Stemtechniekdocent aan het Conservatorium in Suriname, Paramaribo.

Celliste Oihana Aristizabal Puga begon op haar tiende met celloles bij Riccardo Scianmarella en studeerde Cum Laude af aan het Pablo Sarasate Conservatorium in Pamplona, Spanje bij Pilar Huici en Riccardo Scianmarella. Daarnaast studeerde ze kamermuziek bij Eva Pereda Ansa. In 2002 startte zij in Nederland haar studie aan het Utrechts Conservatorium waar ze in 2005 haar Bachelor of Music behaalde bij Ran Varon. In 2007 is zij afgestudeerd als Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij cellist Jeroen den Herder.  Oihana volgde verschillende masterclasses bij onder meer Marcio Carneiro, Elias Arizcuren, Shmuel Magen, Vladimir Perlin, Pieter Wispelweij en Alexander Rudin. Ze trad regelmatig op met het Enara Pianotrio in Nederland en in Spanje. Daarnaast is zij sinds 2007 celliste bij het Cello Octet Amsterdam, voorheen Conjunto Iberico, waarmee ze tournees maakt door Europa, de VS en het Midden Oosten. Ze heeft met diverse componisten samengewerkt, waaronder Arvo Pärt, Theo Loevendie, Jose Maria Sanchez Verdu en Gabriel Erkorek. Oihana heeft tevens met bijzondere Nederlandse artiesten samengewerkt, zoals Hadewych Minis, Izaline Calister en Conny Jansen Danst. Oihana speelt regelmatig met verschillende orkesten in Nederland en Spanje. Ze geeft celloles bij Parnassos in Utrecht, op Muziekschool Pier K in Hoofddorp en op een muziekkamp in Uruena (Spanje). Oihana bespeelt een cello van Alfredo Gianotti uit 1983.


Inki Varga- viool, altviool Inki Varga studeerde bij Keiko Wataya aan het Utrechts Conservatorium en bij Benzion  Shamir aan het Rotterdams Conservatorium. Zij behaalde achtereenvolgens het Docerend Diploma en Uitvoerende Diploma. Tijdens en na haar studie volgde zij verschillende masterclasses o.a. bij Ivry Gitlis, Orpfeus kwartet, Bergonzi kwartet en Daniel kwartet, Donald Weilerstein en Olivier Charlier. Al tijdens haar studie was ze zowel uitvoerend als docerend werkzaam. Inki is vast lid van het strijkorkest "Amsterdam Sinfonietta"  en geeft hiermee in binnen en buitenland concerten met  grote solisten als Janine Jansen, Thomas Hampson, Murrey Perahia, Maxim Vengerov en vele anderen. Daarnaast werkte ze jarenlang tevens als freelancer bij de grote Nederlandse orkesten (o.a. Residentieorkest, Nederlands Philharmonisch orkest, Radio philharmonisch orkest, Metropole Orkest)  en Ensembles (o.a. Asko ensemble, Schonberg ensemble). Ook treed zij regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles en bezettingen. Inki heeft een bloeiende lespraktijk en is bovendien gespecialiseerd in het lesgeven aan hele jonge kinderen volgens de 'Suzukimethode' en runt samen met collega’s de vioolschool Accademia Filarmonica Utrecht waar kinderen volgens deze methode les krijgen. Daarnaast werkt zij regelmatig mee aan educatieprojecten op scholen en geeft kleutervoorstellingen in het Concertgebouw A'dam met een strijkkwartet en strijksextet.


Jos Bol bedenkt ieder jaar de openingsvoorstelling van de Sprokkelroute. Dit jaar is hij als verteller aanwezig.
Jos heeft ervaring als verteller bij orkesten en theatervoorstellingen. Ook als presentator is hij regelmatig te zien.