Daniël zal tijdens zijn optreden muziek spelen van twee componisten die zich hebben laten inspireren door de Arabische cultuur.

Deze twee componisten zijn: 

Francisco Tarrega (21 November 1852 – 15 December 1909), de grootste gitaar componist uit de eind 19e eeuw en grondlegger van de moderne gitaar. Tarrega heeft vele romantische stukken geschreven maar ook muziek waarbij hij zich heeft laten inspireren door de spaanse geschiedenis.

Tijdens de sprokkelroute speelt Daniël 2 compositie’s:

Recuerdos de la Alhambra wat gaat over de herinnering aan de Alhambra. De alhambra is een prachtig moors kasteel in Granada wat vandaag de dag prachtig gerestaureerd is. Echter in de tijd dat Tarrega leefde was dit niet het geval en was het een vervallen ruïne.

Capriccio árabe, een stuk geinspereerd op de Arabische cultuur en zijn tijd in Algerije. In Algerije is tarrega geïnspireerd door de muziek uit de arabische cultuur en heeft hij meerdere stukken geschreven waar dit duidelijk hoorbaar in is.

Carlo Domeniconi (geboren 20 February 1947) is een italiaanse gitarist en componist. Hoewel zijn composities een grote verscheidenheid aan genres en instrumentatie-keuzes bevatten, is hij het best bekend voor zijn werken voor solo-gitaar, en in het bijzonder de Koyunbaba-suite. De stijl van Domeniconi wordt gekenmerkt door zijn multiculturele invloeden. Zijn werken verkennen en lenen van een grote verscheidenheid aan nationale tradities, waaronder Turks, Indiaas, Braziliaans en nog veel meer. 

Vandaag zal Daniël 2 delen uit de Koyunbaba-suite spelen. Dit stuk is vernoemd naar een turkse heilige. De inspiratie van het stuk is volgens Domeniconi's eigen woorden: “De natuurlijke schoonheid van een kleine baai met uitzicht op de Egeïsche Zee, waar de heilige eeuwen geleden heeft gewoond”