Evenals vorig jaar treedt het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest, het NAS, weer op tijdens de kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst. We doen dat ditmaal samen met het Houtens Kamerkoor Rondo. Ook dit jaar brengen we een aantal mooie kerstliederen en andere muziekstukken tengehore.

Het NAS en Rondo staan beide onder muzikale leiding van Hans de Munnik.

Het NAS is ruim 30 jaar geleden opgericht  door een groep enthousiaste muziekliefhebbers. Muzikanten van het NAS komen uit Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Vianen en andere plaatsen uit de omgeving.  Samen verzorgen we graag kleine en grote concerten; we doen mee aan lokale projecten en werken samen met landelijk bekende muzikanten. Ook maken we concertreizen naar het buitenland. In november 2016 viel dat allemaal samen in de uitvoering van de Carmina Burana in de streek Piemonte in Italië! In juni 2017 was er de reprise, samen met onder andere Rondo, in Utrecht, Nieuwegein en Houten.

Houten Kamerkoor Rondo zingt wereldlijke en geestelijke muziek uit alle stijlperiodes, van late middeleeuwen via moderne naar lichte muziek. Rondo zingt meestal a capella, maar gaat ook graag de uitdaging aan om een groot werk met instrumentale begeleiding uit te voeren, zoals dit jaar de Carmina Burana, ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan. Per jaar geven we meerdere concerten, waarbij we graag muziek kiezen die ‘net even anders’ is. Eens in de twee jaarverzorgen we een workshop Christmas Carols en incidenteel eenscratchdag, zoals komend jaar in het kader van het Requiem van Mozart. Het koor verwacht van zijn leden inzet, zangervaring, stemvastheid en zelfstudie, en, niet te vergeten, een dosis gezelligheid!

 

www.nasnieuwegein.nl

www.kamerkoorrondo.nl