Artiesten Sprokkelhorst overzicht 2016

De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst wordt mogelijk gemaakt door meer dan 600 artiesten.
Stacks Image 283
Stacks Image 291
Stacks Image 289
Stacks Image 303

Meet and Greet mevr. Klein Sprokkelhorst met haar chaperonne Lien

Stacks Image 345
Locatie 1: Bibliotheek de Poorter
• DARA Europe
Dit jaar is Stichting DARA Europe een goed doel tijdens de Sprokkelroute…..
Deze IJsselsteinse stichting ondersteunt de kinderen van het weeshuis Stellar Child Care Organization (SCCO), dat zich bevindt in een buitenwijk van Phnom Penh, Cambodja.
DARA Europe helpt de kinderen van SCCO door structurele financiële ondersteuning ten aanzien van veiligheid en hygiëne, gezondheidszorg, voeding, onderwijs en opvoeding. Zo kunnen we ze laten opgroeien tot gezonde, zelfstandige volwassenen met kans op een goede toekomst.
Meer over de stichting leest u op: www.dara-europe.nl
Stacks Image 433
Locatie
• Silvan de Smit
Silvan de Smit studeert klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is leerling van Johannes Möller, een zeer prestigieuze concertgitarist en componist. De afgelopen 3 jaar heeft hij bij Lydia Kennedy gestudeerd, zij nam o.a. filmmuziek op met strijkers van het concertgebouw orkest, kreeg lessen van Alexandre Lagoya en gaf vele concerten met haar gitaarduo. Voordat hij aan het Conservatorium studeerde kreeg hij les van Dingeman Coumou aan de Streekmuziekschool Alphen.

Verschillende successen heeft Silvan geboekt met zijn gitaarspel zoals een optreden tijdens het gitaarfestival in de befaamde gitaarsalon te Enkhuizen. Ook speelde hij met zijn gitaarkwartet in het voorprogramma van meestergitarist Gabriel Bianco.

Iasonas Daskalakis is in 1991 geboren in Athene, Griekenland. Hij begon met zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd. In 2011 studeerde hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met klassiek gitaar onder de vermelding van “Excellence and 1st prize”. Hij nam deel aan vele festivals in Griekenland en heeft verschillende prijzen gewonnen bij competities. Van 2009 tot 2013 werkte hij als gitaardocent aan het Nationaal Conservatorium van Athene. In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam om zijn muzikale studies voort te zetten en om te blijven lesgeven. Hij heeft zich tijdens zijn studie ook beziggehouden met compositie, piano en Indische muziek.

www.silvan.nl
Stacks Image 423
Locatie: Weidstraat 2 (restaurant Joris) 19:30-21:00 uur
• Winters vuur
Pieternel Tils (1999) begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was. Op haar elfde werd ze toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent

In 2016 won Pieternel de eerste prijs bij het Nederlandse Vioolconcours, categorie Davina van Wely (14-17 jaar). Ze kreeg in datzelfde jaar een beurs van de Van den Ende Foundation . Pieternel won verschillende prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Britten viool concours. In de zomer van 2016 werd haar de Labberté Hoedemaker prijs toegekend, voor het meest onderscheidende spel tijdens het Peter de Grote Festival. In november 2016 maakte ze haar debuut bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Pieternel gaf concerten tijdens het Grachtenfestival, Emmy Verhey Festival, Delft Chamber Music Festival en soleerde met Combattimento. Ze heeft een passie voor kamermuziek. Ze speelde drie jaar in het Gióvani kwartet. Dit kwartet werd gecoacht door Alexander Pavlovsky, de primarius van het Jerusalem kwartet. Het Gióvani kwartet kreeg masterclasses van leden van het Borodin Quartet, Jerusalem Quartet, Emerson Quartet and Szymanowsky Quartet. Het Gióvani kwartet won verschillende prijzen en speelde in Tivoli Vredenburg als voorprogramma voor het Jerusalem Kwartet.
Stacks Image 406
Locatie: Weidstraat 2 (restaurant Joris) 21:00-22:30 uur
• Classic Jazztet
Dit charmante kwartet slaat een brug tussen klassieke meesterwerken en swingende jazzmuziek. Het Classic Jazztet brengt een toegankelijk programma in een informele sfeer.

De vier enthousiaste, professionele musici, die elkaar gevonden hebben op het snijvlak van de klassieke en lichte muziek, nemen de luisteraar mee op een reis langs bekende filmthema’s, operaklassiekers, dansnummers uit de jaren ‘30/’40/’50 en intieme kamermuziek. De zeer diverse achtergrond van de musici zorgt voor een unieke samenwerking, die zijn weerklank vindt in dit swingende programma.

Het Classic Jazztet bestaat uit: Nicole van Jaarsveld – klarinet, Angélique Heemsbergen – piano, Robin de Zeeuw – contrabas en Vincent Smeets – drums.

Een optreden om nooit te vergeten: vol schoonheid, nostalgie, humor, passie en herkenning!

www.kamermuziekutrecht.nl/classicjazztet
Stacks Image 411
Stacks Image 413
Locatie: IJsselstraat 16
• Quicoy en de Ongloc

Afgelopen jaren vertelden wij jullie de –niet gekuiste– sprookjes van de gebroeders Grimm.

Dit jaar zoeken we het iets verderop. In ons nieuwe project gaan we in ieder land op zoek naar een verhaal, illustreren dat en delen dit met publiek.
Je kunt van ons deze editie een heel spannend verhaal verwachten over een klein Filipijns jongetje dat een groot monster probeert te vangen.

Andere verhalen uit ons project zijn hier te vinden: www.amao.world
Marijke en Kim van Himbergen
www.rijkje.ink
Stacks Image 374
Locatie 1: Overtoom 7 - Bibliotheek de Poorter
• Jan Klaassen en de gestolen kerstballen.
Wanneer een boef de gouden en zilveren kerstballen van Jan en Katrijn steelt, dreigt hun Kerstfeest in duigen te vallen. Hoe loopt dit af?
Poppenspel door Henny Verboom e.a.
Hanna sprokkelhorst
Locatie: Straattheater
• Sterrenkijken
Els-tellings-sprokkelhorst
Locatie: Havenstraat 24
• Het zilveren kerstklokje
Els Tellings is vrijwilliger o.a. in de bibliotheek van
IJsselstein. Op de Sprokkelroute vertelt zij het verhaal van het zilveren kerstklokje.
Stacks Image 353
Locatie: Fulcotheater foyer
• Sprokkletime, and the living is easy
“Vier jongens van het Utrechts Conservatorium. Thijs van Gemert (contrabas), Niek Braun (drums), Prashant Samlal (gitaar) en Yerassimo Podaras (piano). Zij zullen de warme, subtiele klanken van jazzmuziek door de foyer van het Fulcotheater laten gonzen en uw muzikale oren laten prikkelen. Met een breed repertoire aan jazzstandards gaan deze heren gewoon lekker muziek maken en een uiterst relaxte stemming creëren, waar een voor u geschikt drankje zeker niet mag ontbreken!”
Stacks Image 363
Locatie: Kroneburg plantsoen 10
• In diesem lande und in dieser zeit
Sopraan Bauwien van der Meer, gitariste Annedee Jaeger en cellist Joris van Haaften vormen sinds 2011 het Eisler Trio. Zij richten zich op muziek uit het Interbellum, en voeren eigen bewerkingen uit van muziek van onder anderen Hanns Eisler, Kurt Weill en Heitor Villa-Lobos. In dit kleine programma laten zij een dwarsdoorsnede van hun repertoire zien, dit in samenwerking met filmbeelden speciaal gemaakt voor de muziek door de mannen van East 74.

East 74: EAST74 is de naam waaronder regisseur Martijn Vorstenbosch sinds 2004 zijn Mixed media en muziektheater projecten realiseert. Hiervoor werkt hij samen met kunstenaars van zeer uiteenlopende disciplines. Voor meer informatie zie de facebook site van EAST74.Concept en uitvoering video: Martijn Vorstenbosch & Arjen Hosper.
www.eislertrio.com
Stacks Image 355
Gemeentehuis ontvangsthal, Overtoom 1 - 21:00-22:30 uur
• Christmas lightning
De enthousiaste vrouwen van Vrouwe IJsselstein Swingt zingen en vertellen tijdens de kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst het sprookje van la Befana.
Cunie
cunie leyerzapf
Utrechtsestraat 43
• The circle of life
Cunie de Groot speelt een hilarische kunsthistorica, die vertelt bij de schilderijen van Hans Leijerzapf
Stacks Image 367
Straattheater
• Les dames de Rococo laten IJsselstein van de 18e eeuw herleven.
Deo-Datus-sprokkelhorst
Gemeentehuis ontvangsthal Overtoom 1
• Wandel in het licht
Christelijk Regionaal mannenkoor Deo Datus bestaat dit jaar 35 jaar. Deo Datus is een regionaal mannenkoor met ruim 40 leden uit IJsselstein, Vianen, Lopik, Utrecht en Nieuwegein. In 35 jaar is een groot en veelzijdig repertoire opgebouwd van circa 300 muziekstukken. Wij zingen vierstemmig zowel met begeleiding als à cappella. Jelte Veenhoven is sinds mei 2007 dirigent van het mannenkoor.
www.crmdeodatus.nl/
Het paard van de kolenboer
In de pastorie van de Basiliek, Nicolaasstraat 12
• De legende van Maria van Eiteren
Bart Schouten vertelt het illustere verhaal van Maria van Eiteren in origieel kostuum uit de processie
Link Bart Schouten
Olgamajeu
Havenstraat 5
• Een schitterend isolement
Wat een object allemaal niet kan vertellen... vertelt Olga Majeau. Ze neemt je mee haar boek in.
www.olgamajeau.nl
Yko en Annelie Sprokkelhorst
Benschopperstraat 23 bloembinderij
• Flowerpower
Yko Hoekstra is een veelzijdig muzikant. Hij studeerde zang en muziektherapie aan het conservatorium.
Annelie studeerde zang aan het conservatorium.
Een repertoire vol jaren ’60 en ’70 muziek, aangevuld met mooie en sfeervolle nieuwere muziek.

www.anneliefranken.nl

onbekend
Benschopperstraat 25 - 19.30 - 21.00 uur
• Hartverwarmend snarenspel
Laat u zich op deze koude, donkere winteravond verwarmen door de lichte klanken van de harp van Joost Willemze. We verplaatsen ons daarvoor naar het begin van de 19e eeuw en sprokkelen al spelend en luisterend juweeltjes bij elkaar.
Hoetetoeters IJsselstein Sprokkelhorst
Straatmuziek Overtoom
• Kerstbazuinen in Kloostertuin
De Hoetetoeters brengen in de Kloostertuin al jaren, de bezoekers van de Sprokkelroute in vervoering.

Roland Faay is kerstman in de tuin bij de beroemde huisjes van de Fam. Epping
Straattheater Overtoom
• Een kiekje met de Kerstman
Maak een selfie met de enige echte kerstman

Kloosterstraat 10 (De Boog)
• Meisje met de Zwavelstokjes
Het Film ensemble
'Een zeer exclusieve uitvoering van het welbekende sprookje 'Meisje met de Zwavelstokjes' van Hans Christian Andersen. De muziek is hiervoor is gecomponeerd door Renske van der Brug, welke geïnspireerd is op prachtige muziek van de Engelse filmcomponist Patrick Doyle.
De filmanimaties, voortkomend van tekeningen van Debbie Lavreys, zijn gemaakt door Emile de Lat. Samen met hun muzikanten zullen zij u ook dit jaar weer in vervoering brengen met hun uniek zelfgemaakte compositie. Beleef het mee!'
deklerenvandekeizer
Kloosterstraat 4
• De kleren van de keizer
Het winkeltje in de Kloosterstraat nr.4 vormt het perfecte decor voor het verhaal van
'De nieuwe kleren van de Keizer'.
Dat ze echt nieuw zijn, die kleren, vertellen Jannie van Selm en Marijke Maris volgens de versie van Roald Dahl.
Het volk heeft genoeg van de wrede keizer en verzint een plan om de keizerlijke oen van de troon te stoten maar, het loopt anders want het is winter, met veel sneeuw dat jaar….
carlahuisman-sprokkelhorst
Overtoom 1 Burgemeesterskamer
Kees en de aap
Het verhaal van Kees en de aap en hoe de IJsselsteiners aan de bijnaam Apenluiers komen. Wat heeft dit te maken met Carnaval of met de boerderij de Rijpickerwaerd? Carla Huisman vertelt het u in het hart van IJsselstein, de burgemeesterskamer.
Clachan
Kloosterstraat 13
• Sfeervol Keltisch
Clachán is een ervaren Keltische folk band, bestaande uit 6 muzikanten.Clachán speelt Keltische muziek uit Ierland, Engeland, Galicië Frankrijk en Schotland. De groep treedt regelmatig op tijdens feesten,folk festivals en culturele evenementen in Nederland en België. De groep is in 2006 ontstaan en in een wisselende samenstelling uitgegroeid tot de huidige krachtige formatie.
onze website: www.clachan.nl
Met een koets op kerstavond in IJsselstein
Locatie 22 Kronenburg plantsoen

• Met de diligence over het Kronenburgplantsoen.
Stalhouderij Zadelhoff neemt u mee in een originele diligence.

Met een koninklijke koetsier heeft u veel plezier.
Previous Chapters cocoonen met kerst
Havenstraat 60
• In previous chapters
In Previous Chapters is een Indie band uit Rotterdam.
De band bestaat uit James Richter en Anne van Laere, twee goede vrienden en beide singer-songwriter.
Met hun minimalistische sferische muziek brengen James en Anne de term ' cocooning' uit de jaren 90 helemaal terug.
https://www.facebook.com/InPreviousChaptersBand/
Christmas-kitchen-poetry-sprokkelhorst
Kronenburgplantsoen 36
• Christmas Kitchen Poetry
Kees Keukens, oud lid van de " Schakel" leest in zijn eigen keuken gedichten voor en wordt begeleidt op Key Board door zijn dochter Brechje die o.a. een aantal mooie passages speelt van Ludovico Einaudi, pianist en componist o.a. bekend is door zijn muziek uit de top film Intouchables

Tent Kronenburger plantsoen
• Klanken van Koperen Engelen
Amisitia spelen bekende kerstklassiekers.
Stacks Image 381
Kronenburgplantsoen 12 J - Isselwaerde
• Chansons de Noël
Jet Stam begon op jonge leeftijd met zingen. Een grote liefde voor de chansons van Ramses Shaffy en de Ierse volksmuziek van Mary Black, brachten haar ertoe zich met overgave op het artiestenvak te storten. In 2011 won ze het Ramses Shaffy – Concours in Theater De Vest, te Alkmaar.
Guido van de Meent won in 2008 het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie te Amsterdam. De jury, bestaande uit o.a. Liesbeth List en Tonny Eijk noemde hem het Franse lied zelf en prees zijn ‘’authenticiteit in de theatertraditie’’.
Momenteel werkt hij met Ramses ShaffyConcourswinnares Jet Stam aan een album en theatertournee met nieuwe Nederlandse chansons.
Jurn Tjoa
Walkade 49
• Wonderkamermuziek
Jurn Tjoa (21 juli 1998) begon met pianoles toen hij negen jaar was. Na het zesde klas op het Utrechts Stedelijk Gymnasium gecombineerd te hebben met de vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, begon hij in 2016 aldaar zijn studie met Frank Peters als docent.
In januari 2014 won hijeen eerste prijs op het Prinses Christina Concours Zuid 1 in Den Bosch, en in april dat jaar won hij vervolgens een eerste prijs op de landelijke finale van dit concours. Ook via het Prinses Christina Concours geeft hij regelmatig concerten. In juni 2015 speelde hij via dit concours samen met het Rubens Quartet en gaf hij een concert in Zürich.
Stacks Image 379
Kronenburgplantsoen 3 Isselwaerde recreatiezaal
• Miete
Liedjes over IJsselstein rond 1900. Spiksplinternieuwe liedjes gemaakt naar het boek “Stadje aan de IJssel” van Albert de Kuijer op initiatief van theaterstichting Kwibus. De teksten zijn geschreven door Gerard Neger en op muziek gezet door de in IJsselstein wonende Michel Mudde. De liedjes worden gezongen door de spelers uit de musical Miete. Uw kans op een voorproefje van deze nieuwe musical.

Met oa Paulien Will, Frans Walree, Gerard Veldhuizen, Sandra Scholman, Marije Zeeman, Rian Asscherman, Christiaan ten Pas, Annemarie van Brenk, Geert Ensing, Helma Zeeman, Toine van Westing…
Stacks Image 369
Stacks Image 371
Kronenburgplantsoen 3 tuin
• Klinkende klokken
Bertina van Acquoij en Rudi Zijlmans van praktijk Klank en Ontspanning zijn beide klankschaalmasseur en klankwerker. Zij verzorgen klankschaalmassages, klank workshops, klankbelevingen in yogacentrums, woonzorgcentrums, bedrijven, scholen op wiselende locaties in Nederland. Hier in IJsselstein bieden zij aan de bewoners van Isselwaerde klankbelevingen en zintuigactivatie aan d.m.v. het inzetten van wereld instrumenten. Bij een klankbeleving, ook wel klankbad - klankconcert of klankontspanning, genoemd wordt je ondergedompeld in klanken van diverse akoestische instrumenten zoals oceandrum, rainstick, sjamanendrum, ratels, klankschalen, gong, duimpiano, gongdrum, stem, koshi's, shanti's De klanken en stilte van een klankbeleving zijn steeds om je heen.
www.klankenontspanning.nl
NAS_Sprokkelhorst
Kronenburgplantsoen 2 Oude Nicolaaskerk - 19:30–21:00 uur
• Strings, trumpets and drums
Nieuwegein heeft een eigen Amateur Symfonieorkest: het NAS. Het orkest is opgericht door een groep enthousiaste muziekliefhebbers. Muzikanten komen uit Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Vianen en andere plaatsen uit de omgeving. Samen verzorgen we graag kleine en grote concerten; we doen mee aan lokale projecten en werken samen met landelijk bekende muzikanten. Ook maken we concertreizen naar het buitenland. Najaar 2016 speelden we de Carmina Burana in de streek Piëmonte in Italie! Heeft u ons gemist? Niet getreurd.... Juni 2017 brengen we de Carmina Burana opnieuw ten gehore in samenwerking met regionale koren. Dat wordt een groots project en u bent van harte welkom!

Samen met kamerkoor Rondo uit Houten verzorgen ze de voorstelling in de pracht gerestaureerde Nicolaasbasiliek.

http://www.nasnieuwegein.nl/
sprokkelcarols
Kronenburgplantsoen 2 Oude Nicolaaskerk - 21:00-22:30 uur
• SprokkelCarols
Vanaf 21.00 uur zingt het IJsselsteins Kamerkoor in de Oude Nicolaaskerk een sfeervolle collage van kerst carols in meerstemmige arrangementen door diverse componisten, waaronder bekende titels als The first Nowell, Silent Night en Hark, the herald angels sing.
Lydia Zwart Sprokkelhorst IJsselstein
vanaf de Nicolaastoren Kronenburgplantsoen 2
• Kerstklokken over IJsselstein
Lydia Zwart volgt haar vader dit jaar op en speelt op het grote carillon van de Oude Nicolaaskerk
Stacks Image 324
Walkade - Kerkstraat
• Ganzenfanfare
100 jaar terug in de tijd. Straattheater
esther-ter-horst-sprokkelhorst
Vingerhoekhof 17
• Spiegeltje, spiegeltje……
Esther ter Horst, in het dagelijks leven leerkracht in het basisonderwijs, kruipt tijdens de kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst in de huid van de stiefmoeder van Sneeuwwitje. Hoe wordt zij weer de mooiste van het land?
ChrisBoots-middel-7035
Nicolaastraat 1
• Recht of averecht
"Chris Boots hield altijd al van theater. Maar sinds hij een jaar of tien geleden – veel te laat – ontdekte wat zélf spelen met je doet, was hij helemaal verkocht. Sindsdien is hij speelverslaafd.
Teksttoneel, muziek-, of locatietheater, hij is van alle markten thuis.
IMG_4834
Kerkstraat 27
• Turandot
Christa, Tom en Judith spelen een hilarische Opera Turandot in 10 minuten. Straattheater ten top tegen een prachtig Chinees decor!
prinses op de erwt
Utrechtsestraat 20 Citybed
• De Prinses op de erwt
Theatergroep De Schakel vertelt al jarenlang het Sprookje dat nooit gaat vervelen en dat past op geen betere plek als deze.
Citybed zorgt opnieuw voor een koninklijk ontvangst. Heeft u misschien koninklijk bloed, test het uit met uw eigen erwt!
Alexandra Maris - sprokkelhost
Utrechtsestraat 18
• Rapunzel
Alexandra Maris vertelt het verhaal van Rapunzel. Was het wel een prins die het hart van Rapunzel veroverde? Waarom zit Rapunzel dan nog steeds in de toren? En is de heks eigenlijk zo slecht als het verhaal doet vermoeden? Een eigentijdse vertelling geschikt voor alle leeftijden.
www.alexandramaris.nl
volg mij op social media
Instagram @alexandra.maris of www.facebook.com/marisforyou

Havenstraat 19
• Moving hands
'Robert Buisman laat met swingende nummers de diversiteit en attractiviteit van het 'fingerpicking' gitaar spelen zien'
Stacks Image 392
Vingerhoekhof 8

The Guitar connection is het gitaarduo opgezet door Ger Oosterhaven en Daniël Antonie.
Beide afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam waar ze klassiek gitaar hebben gestudeerd bij Lex Eisenhardt. The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen twee jonge jongens uit Utrecht en het publiek, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk.
www.theguitarconnection.nl
Adriaan Koenders Goochelaar Kerstavond IJsselstein
Utrechtsestraat 7a
• Floating lights
Adriaan Koenders, 21 jaar oud komt uit Breda. Zijn geliefde oma uit IJsselstein heeft hem echter gecontracteerd voor de kerstavond!
Hij studeert Natuurkunde in Eindhoven. Een van zijn hobby's is goochelen en daar is hij heel goed in. Een spannende en flitsende goochelshow.
https://nl-nl.facebook.com/adriaan.koenders
KingsStrings
brandspuithuisje Ijsselstraat 1
• KingsStrings
Meerten Huisman speelt op de luit late renaissance muziek uit Engeland en Spanje. Deze muziek stamt uit de tijd rond de bouw van het brandspuithuisje in 1622.
Mensen kunnen lekker naar de muziek komen luisteren. Dit onder het genot van een verwarmende Indische bruine bonen soep naar familie recept ( sop brenebon )en een lekker drankje. Uw gastvrouw is ook Hanneke Apon
antoinette-kroon-sprokkelhorst
IJsselstraat 9
• In het poppenhuis
“Antoinette Kroon gaat in het souterrain van het Poppenhuis museum een verhaal vertellen over ‘Het huis van Marie’, waarbij de spullen in het huis tot leven komen. Zij doet dit met gebruik van een poppenhuis, verrassend van taal en verhaal.
meisje_met-de-zwavelstokjes-sprokkelhorst
Kronenburgplantsoen 28
• Het meisje met de zwavelstokjes
Marja Hanko weet het publiek op originele wijze tot tranen te roeren, met het mooi verhaal van Hans Christiaan Andersen. Maar voegt er iets verrassende eigentijds aan toe. Je kunt er niet omheen.
la befana-sprokkelhorst
IJsselstraat 19
• La befana
Margreet Brouwer is In 't dagelijkse leven werkzaam op een notariskantoor en verantwoordelijk voor de overdrachten van bestaande woningen en hypotheken.
Na 20 jaar in een koor gezongen te hebben, zingt ze nu in het kwartet Late Quartet en solo met begeleiding van een pianist. Als La Befana zal ze niet zingen, maar een betoverend kerstverhaal vertellen.
roleks-close-to-you-sprokkelhorst
IJsselstraat 37
• Close to you
Roleks speelt popmuziek uit de jaren 70 tot op heden. Roleks brengt een veelzijdig repertoire van E.L.O. , Steely Dan, Supertramp ,Santana etc. tot The Carpenters.
De ervaren muzikanten waren in het verleden en zijn nu nog steeds te vinden in het professionele pop-circuit. Een unieke kans voor u!
Chantal Vogels zang
Ron Kuster - Gitaar
Paul Dijstra - Gitaar
Erik van Duin - Slagwerk
Kees van Leeuwen - Basgitaar
Arie Meijdam - Toetsen

MusicweB website
sprokkelhorst orkest in de grachten
Locatie 52 Museum Ijsselvaart
dezingendenonnen-sprokkelhorst
Museum Yselvaert Rondvaarten
• De zingende nonnen
Wij zijn de nonnen van de orde van de heilige Schakel en zullen op de avond van vrouwtje sprokkelhorst,mooie zang ten gehore brengen.
U komt ons tegen op straat of kom met ons in hetzelfde schuitje van de Yselvaert Rondvaarten
Turkish-Delight
Locatie 53: Museum IJsselstein
• Turkish Delight
Wervelend, kleurrijk, opzwepend, ingetogen, meeslepend...
De Turks Folkloristische Danstheatergroep Ozan uit Nieuwgein laat u de sfeer proeven van de rijke, culturele danstradities uit verschillende streken van Turkije. Een bruisende dansvoorstelling in prachtige kostuums.
Tim_verhulst_sprokkelhorst
Vingerhoekhof 19L (Heeren van de wijn)

Jorn ten ​H​oopen - gitaar
David Wolkers - saxofoon
Hendrik ​M​ueller - contrabas
Tim Vermulst - drums
Annemarie
Eiteren 1
• I draw a line - Anne Marie Verhoeven, singer-songwriter
Songs over, van en uit het hart met een vleugje Dickens.

Havenstraat 29
• Navidad Flamenco - Arturo
Het duo Erminia Fernández Córdoba en Arturo Ramón staat voor flamenco van hoge kwaliteit. Niet alleen kenmerken hun optredens zich door genuanceerde muziek en explosieve ritmische expressiviteit, maar ook weet Erminia met haar prachtige stemgeluid het publiek altijd te beroeren.
www.erminia.nl
www.arturoramon.com
Foto: Lorena Morales Álvarez
Stacks Image 396
Stacks Image 398
Havenstraat 55
• Beleef de magie
Hey Daar! Mijn naam is Mel@nie en ik ben een beginnende singer-songwriter. Mijn eigen liedjes zijn voornamelijk pop en luisterliedjes. Graag wil ik deze met jullie delen!
Visit my YouTube Channel
Follow me on Instagram
Like my Facebook page
onbekend
Walkade 18 plein 19:30 -21:00 uur
• Dickens unexpected
Peppers biedt een overtuigend, swingend en zeer veelzijdig programma. Ze brengen vocaal entertainment, met sprankelende arrangementen. Met
Sprokkelhorst laat Peppers een andere kant van zich zien, "Dickens Unexpected", een optreden niet helemaal zoals u verwacht, dus laat u verrassen..
Coalsensation_1_walkade
Hoek Walkade-Walstraat
• Coal2
ligt de wonderkamer van de kunsten Coal.2
Hier herleeft de Coalsensation en de Vrijdagnagt-ethiek (1973-'80).
In deze speciale ruimte gaan kunst en leven opnieuw als een new social sculpture in elkaar op.
Voorheen underground nu bovengronds.
http://www.wimvansijl.eu/W-DOMEINEN/00_W-DOMEINEN.html
www.wimvansijl.eu
quartet
acapella
Kronenburgplantsoen 3
• In de zevende sterrenhemel met:
"Cloud9", "S.P.A.M. en "Spam in the Cloud"
Ieder kind zijn eigen talent! Talent hebben we tenslotte allemaal.............!
Zo sta je aan de wieg van "iets" en groeit het uit tot een mooi kwartet.
Dat kwartet voelde zich nog niet compleet en dus vormde het zich tot een mooi octet............. vier vrouwen en vier mannen die zich in elkaars talent vinden en zich inzetten om met zijn achten uit te groeien tot een volwaardige en getalenteerde groep A Capella Performers...
Maakt u kennis met S.p.a.m. in the Cloud.

sam_rodrigues
Walkade 21
• Christmas Special: A Voice & A Guitar by Sam Rodrigues
Sam Rodrigues, afkomstig uit Brazilië, is een pop muzikant die een eigen, originele mix weet te creëren tussen zijn Funk en Rock invloeden met zijn Pop gevoel voor het lied. Oude en nieuwe stijlen komen samen en zorgen voor een verfrissend geluid die niet gebonden is maar bindt. Voor zijn Christmas Special laat hij je optimaal in de kerstsfeer komen, simpelweg bewapend met een stem en een gitaar.
www.samrodrigues.com
Stacks Image 330
Locatie 62: Walkade 39
• Byzanthijnse kerstnacht
Deze mannen brengen het publiek met hun warme samenzang, naar de koude winternachten van het verre Oosten
blaaskwintet-ijsselstein
Kronenburgplantsoen 2 Oude Nicolaaskerk
• Warme winterse klanken
Dit vijfgestreepte blaaskwintet speel onder de prachtige gewelven van de oude Nicolaaskerk
Evolution Something Old Something New Jos Dolstra
Walkade 36
• X-mas emotions
Instituut voor Dans en Beweging Jos Dolstra. Een 30 tal leerlingen van de klassieke groepen zal vanuit het bestaande ballet "Evolutie Blown by the Winds" (Something Old) een nieuwe verkorte versie dansen (Something New) en zal u daarbij meenemen op de zwoele sferen van de winterwind.
Cathelijne van Hoek op Sprokkelhorst IJsselstein
Utrechtsestraat 2
• Hoe raak je bevlogen
Cathelijne van Hoek laat zich zien! Cathelijne van Hoek is actrice in trainingen geweest. Nu is zij moeder en administratief medewerker. De interesse in menselijk gedrag is altijd gebleven. De drang om toneel te spelen ook. Cathelijne schrijft teksten over de ongemakkelijkheden van de mens. Zelfspot wordt niet geschuwd. Lekker eerlijk en wellicht wat pijnlijk. Dat is wat zij op de planken wil brengen.

Het is zover. Vanavond gaat het dan echt gebeuren: ik treed op. Graag nodig ik u uit om getuige te zijn van mijn persoonlijke overwinning. Wat kan er nou misgaan? Niks. Helemaal niks. Toch?
meike-veenhoven-sprokkelhorst
Kronenburg plantsoen 5
• Sing for fun, sing for snow
Cabaretière en kleinkunstenaar Meike Veenhoven weet iedereen in het hart te raken met haar prachtige liedje over de grote en kleine dingen van het leven.
Onlangs won zij de cabaretprijs van de Stad Utrecht. Een prachtige parel in het evenement.
gerry en gemma piano 4 handig
Walkade 49 21:00- 22:30 uur
• Warme winteravond
Pianoduo Gerry en Gemma. Wij hebben de mooiste stukken uitgezocht voor piano 4 handig om jullie een sfeervolle, warme winteravond te bezorgen.
toverlantaarn
Walkade 58
• De magische toverlantaarn
Vertelling bij de Toverlantaarns door Frans Mooij
Andrew Reynolds Sprokkelhorst IJsselstein
Walkade 60
• Strings and Fire
Andrew Reynolds
Andrew is een Ierse singer songwriter met een programma met eigen liedjes en bekende covers.
Zing mee of kom lekker rustig luisteren bij de open haard!
de-gelaarsde-kat-sprokkelhorst
Molen de Windotter, Walkade 73
• De gelaarsde kat
Marie Michelle Pompe laat het sprookje herleven.
Emmy intratuin sprokkelhorst
Theehuisje molen Walkade 73
• Hoe het vuurvliegje aan zijn licht komt
De blaadjes zijn van de bomen gevallen en de planten in de kruidentuin zijn voor een groot deel verdwenen. De aarde ziet er bijna kaal en dor uit. Het is winter. Maar onder de grond daar waar de zaden liggen te wachten op het voorjaar, daar slaapt niet iedereen. Eén zaadje is klaarwakker en over dat zaadje gaat dit verhaal.

Het zaadje dat wilde weten wat het worden zou
Een vertelling over groeien, bloeien en heldenmoed verteld door Emmy Reichgelt van Volkje Vertelt (www.volkje.nl) Marieke Dolman begeleidt haar op viool.
johndemeeuw_sprokkelhorst
Utrechtsestraat 11
• John de Meeuw
Hilbert Nijzink vertelt het verhaal van John de Meeuw, een sterk ingedikte versie van Jonathan Livingston Seagull, die liet zien hoe bevlogenheid grote hoogten bereikbaar maakt, voor zowel individu als samenleving. En dat geen regel, gewoonte, geloof of beperking je daarvan mag weerhouden.
Locatie 74: Jan van der Heydenweg 2/Woon en zorgcentrum Ewoud
• Sprokkelen in het (E)woud
H en J. Sprokkel avond 2014 Basiliek
Walkade
• Straat theater
Burgervader en Moeder Abbink Spaink Returns
TOP